Skip to main content
  • Home
  • Activiteiten
  • Debat "Impact corona én duurzame lessons learned voor welzijn en zorg"
Debat "Impact corona én duurzame lessons learned voor welzijn en zorg"
  • Online

Debat "Impact corona én duurzame lessons learned voor welzijn en zorg"

Op maandag 14 september organiseert Voka Health Community het debat "Impact corona én duurzame lessons learned voor welzijn en zorg".

De huidige gezondheidscrisis confronteert ons met een nooit eerder geziene situatie. Elke facet van ons leven wordt erdoor geraakt: gezinsleven, sociale contacten, werk, sportieve en culturele activiteiten, ... Niet alleen heeft deze uitzonderlijke Covid-19 periode een zware impact gehad op het huidige model van welzijn en zorg: de nood aan voldoende handen aan het bed, de bevoegdheidsverdeling, de financiering,… Het bood ook een waaier aan opportuniteiten en kansen, zoals teleconsultaties, innovatieve samenwerkingen,…

Maar wat hebben we tot nu toe geleerd? We kunnen nog niet zeggen dat de coronacrisis achter ons ligt, maar elke dag komen er wel nieuwe analyses en lessons learned op de voorgrond. Specifiek ook voor de broodnodige hervormingen in welzijn en zorg.

Het momentum is aangebroken om de nodige veranderingen te verankeren in ons zorgsysteem en verder te gaan met structurele hervormingen, zodat veel van wat mogelijk is in crisistijd ook duurzaam kan gemaakt worden!

Hierover gaan we in gesprek met enkele spilfiguren in deze aanpak van de pandemie. Maggie De Block (minister van Sociale Zaken, Volksgezondheid, en van Asiel en Migratie), Jo De Cock (administrateur-generaal RIZIV), Dirk Dewolf (administrateur-generaal Agentschap Zorg en Gezondheid), Pedro Facon (directeur-generaal gezondheidszorg bij FOD Volksgezondheid) en Karine Moykens (secretaris-generaal Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin) geven ons de nodige inzichten over wat hen is bijgebleven in deze uitzonderlijke tijden. Ze focussen tijdens dit debat op de pandemie, lessons learned en impact op de beoogde hervormingen in welzijn en zorg. Ze gaan hierover met elkaar in gesprek en blikken vooruit over hoe en welke hervormingen duurzaam kunnen/moeten gemaakt worden in het toekomstige beleid.

Contactpersoon

Ria Binst

Projectmanager Health Community

Wanneer

Prijs

Leden Health Community: 45€/pp; 
Zorgorganisaties lid van Voka: 45€/pp;
Niet-leden Health Community: 95€/pp;
Patiëntenorganisaties lid van de Health Community kunnen gratis deelnemen. 

Prijzen excl. btw.

Voorwaarden

U ontvangt maandag 14 september in de voormiddag via e-mail een link waarmee u live kan volgen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

VZW - Digitaal Dossier - EdTech
ING
SD  Worx