Skip to main content
Genetica

Inspiratiesessie - Genetica

Erfelijke ziekten, genomics, crispr-cas enz. Voor velen lijkt dit nog ver van ons bed. Anderen zijn continu met deze materie bezig. En het gaat bijzonder snel. We moeten het zorgsysteem, en dus alle betrokkenen in hun dagdagelijkse werking, hierop voorbereiden. Om over ethische uitdagingen dan nog niet te spreken. We lanceren tijdens deze inspiratiesessie het debat samen met beleidsmakers, academici, (zorg)ondernemers en gebruikers.

We willen tijdens deze inspiratiesessie met een kritische blik kijken naar hoe we stappen vooruit kunnen zetten. Het is dus de bedoeling om in alle openheid samen na te denken over de uitdagingen en de mogelijke oplossingen. We zijn dan ook benieuwd naar jullie persoonlijke stellingen en we hopen dat we diverse kernpunten aan bod kunnen laten komen.

Inspiratie doen we op via bijdrages van o.a.:

  • Prof. Dr. Eric Legius (UZ Leuven), als hoofd van het Centrum voor Menselijke Genetica brengt hij een toelichting over het ruime begrip “genetica” en heeft hierbij aandacht voor de diverse uitdagingen op dat domein en gaat ook dieper in op mogelijke opportuniteiten, drempels, knelpunten en/of oplossingen.
  • Prof. Dr. Thierry Vandendriessche (VUB) vertelt ons meer over de begrippen “gentherapie en CRISPR/Cas”, gezien deze twee domeinen onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn. Binnen de VUB zijn ze al ruim 30 jaar met deze problematiek bezig en gezien de recente publieke belangstelling in gentherapie in het kader van het SMA patiëntje Pia, zal het zeker een boeiende bijdrage worden.
  • Benoît Mores - raadgever Cel Gezondheidszorg, vertelt ons meer over hoe het beleid hiertegenover staat en hoe zij dit aanpakken.

Adres

Koningstraat 154 - 158
1000 Brussel

Wanneer

Prijs

Deelname is gratis, maar inschrijven verplicht en dat ten laatste op 15 november 2019
 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Deze activiteit is enkel toegankelijk voor leden van:

Health Community

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

VZW - De Tijd - Herstart
VZW - BOL.COM
ING
SD  Worx