Skip to main content
Themasessie Impact van welzijn en zorg

Themasessie 'Impact van welzijn en zorg'

Voka Health Community en SOM organiseren de themasessie 'Impact van welzijn en zorg' op donderdag 17 december om 10u (einde uiterlijk voorzien om 12u) via Teams. 

Inzicht in de impact van hoe we ondersteuning bieden, helpt welzijnswerkers voortdurend verbeteren, met aandacht voor zowel de objectieve als subjectieve dimensie. Vanuit een filosofie van een lerende organisatie en een verschuiving in focus van input naar processen en output, of de ruimere impact bij de cliënt, familie en ruimere omgeving. 

Tijdens deze eerste sessie willen we samen met u inspelen op de ambities in de Vlaamse beleidsnota welzijn, volksgezondheid en gezin en het relanceplan Vlaamse Veerkracht, waar men expliciet inzet op de ontwikkeling van impactmeting en - opvolging. We benutten cases van een reeks doelgroepen om dit thema in open discussie te exploreren.
Binnen dit traject verzamelen we bijdrages en inzichten, bottom-up van onze leden en van experten, om in functie daarvan te bepalen wat de eerstvolgende noodzakelijke stappen zijn, zowel naar de praktijk van sociaal ondernemerschap toe, als naar de verdere beleidsuitwerking. 

We openen deze themasessie met een bijdrage van Vincent Belgraver van Sinzer. Sinzer is geen traditioneel adviesbureau. Ze zijn voorlopers op het gebied van impact en impact meten en hebben zich ontwikkeld tot thought-leader binnen deze sector in Nederland. Vincent Belgraver is ervaren in evaluatie van grote, multi-stakeholder programma’s, het ontwikkelen van Theories of Change en impact frameworks, en het opstellen van actiegerichte impact strategieën. Vincent werkt met name voor gemeenten, maatschappelijke organisaties en NGO’s. Hij zal ons meer vertellen over de eigen aanpak over de landsgrenzen heen, aangevuld met vele best practices uit welzijn en zorg en daarbuiten.

Wil u er graag virtueel bij zijn? Schrijf u dan uiterlijk dinsdag 15 december in!

Wanneer

Prijs

Deelname is gratis, maar inschrijven verplicht en dat ten laatste op dinsdag 15 december 2020.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Deze activiteit is enkel toegankelijk voor leden van:

Health Community  

SOM

 

 

 

Hulp nodig?

DigiChambers
VZW - IMU - Polestar
VZW - Look&Fin
VZW - De Tijd - Podcast
ING
SD  Worx