Skip to main content
  • Home
  • Online Congres HC 'Corona als brug naar hervormingen - van schets tot realiteit'
Congres Voka HC 2020
  • Online

Online Congres HC 'Corona als brug naar hervormingen - van schets tot realiteit'

De pijnpunten in de organisatie en financiering van welzijn en zorg: we kennen ze al een hele tijd. De coronacrisis legde ze nu ook bloot voor het brede publiek. Op het online congres van Voka Health Community, op 29 oktober, gaan we dieper in op de thema’s die nu hoogdringender zijn dan ooit. 

Op het online congres laten we Vlaams minister Wouter Beke en viroloog-expert Herman Goossens aan het woord over de aanpak van de pandemie. Daarna debatteren in een panelgesprek Margot Cloet (Zorgnet-Icuro), Johan De Muynck (Zorgbedrijf Antwerpen), Niko Dierickx (AZ Sint-Lucas) en Jan De Maeseneer (UGent) over de lessen die we daaruit kunnen trekken. Tot slot gaan we met enkele experten, waaronder Noël Slangen (Kinderarmoedefonds), Jean-Jacques Cassiman (Kom op tegen Kanker), Martine Tempels (Telenet Group) en Gretel Schrijvers (Mensura) in op de stappen die nodig zijn voor een duurzame transformatie van welzijn, zorg en bij uitbreiding de hele maatschappij.

Bent u een toekomstdenker? Een durver en een doener die bakens wil verzetten in welzijn en zorg? Schrijf u dan nu al in voor het online Health Community congres! U kunt ofwel naar de fysieke bijeenkomst in Brussel komen, of het event online bijwonen.

Programma

14u00

Welkom door Dennis van den Buijs (VRT - Radio 2)

14u10

Openingswoord door Wouter Beke (Vlaams minister van Welzijn, Gezin, Volksgezondheid en Armoedebestrijding)

14u25

“Verleden, heden en toekomst: leven met corona” door Prof. dr. Herman Goossens (UZA)

Prof. dr. Herman Goossens reflecteert over de huidige pandemie. Vanuit zijn eigen functie en ervaringen blikt hij terug op de afgelopen periode, geeft hij een stand van zaken en kijkt hij vooruit naar de toekomst. Hij zoomt in op de aanpak van de crisis en de specifieke uitdagingen voor de sector van welzijn en zorg, en vat de “lessons learned”voor het toekomstige beleid samen. 

14u50

Panelgesprek “Never waste a good crisis” 

Welke hervormingen zijn nu eigenlijk nodig in welzijn en zorg? Johan De Muynck (algemeen directeur Zorgbedrijf Antwerpen), Margot Cloet (gedelegeerd bestuurder Zorgnet-Icuro), Niko Dierickx (algemeen directeur AZ Sint-Lucas) en Jan De Maeseneer (hoogleraar huisartsgeneeskunde UGent) gaan erover in gesprek. 

15u10

Panelgesprek “Implicaties van de pandemie voor onze samenleving” 

Experten Gretel Schrijvers (algemeen directeur Mensura), Noël Slangen (voorzitter Kinderarmoedefonds), Jean-Jacques Cassiman (voorzitter Kom op tegen Kanker) en Martine Tempels (senior vice-president Telenet Business) analyseren de impact van de crisis op onze brede samenleving.

15u30

Conclusie door Hans Maertens (gedelegeerd bestuurder Voka)

15u35

Slotwoord 

 

Troeven van de online deelname:

  • Op het werk, thuis,… U hoeft u dus niet te verplaatsen.
  • Gericht netwerken dankzij planning.
  • Stel uw vragen online.
  • Geef uw mening via online polls.
  • Ook voor u voorzien we een hapje en drankje via een Apérobox.

Met de steun van:

Wanneer

Prijs

Prijzen online deelname:

€85 (leden Health Community)

€85 (zorgorganisaties lid van Voka)

€125 (niet-leden Health Community)

Patiëntenorganisaties die lid zijn van Voka Health Community kunnen gratis deelnemen aan dit congres. Let wel, er wordt een no-show-fee van €65 gehanteerd bij het niet tijdig annuleren van de deelname.

Prijzen excl. btw - betalen doet u na ontvangst van onze factuur.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Annulatievoorwaarden:
De deelnameprijs blijft volledig verschuldigd tenzij de annulatie ons schriftelijk bereikt uiterlijk op donderdag 22 oktober 2020. 

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Toekomstdenkers over welzijn en zorg gezocht!

Bent (of kent) u ook een toekomstdenker? En wil u uw visie op welzijn en zorg delen? Deel dan een filmpje of tekst op Twitter of Facebook met de hashtag (#) toekomstdenkers.
De meest opmerkelijke uitspraken delen we voor, tijdens of na het congres en nemen we mee als insteek voor verder studiewerk.

VZW - Look&Fin
VZW - IMU - Polestar
VZW - De Tijd - Podcast
DigiChambers
ING
SD  Worx